Για τους Βουλγάρους Σκοπίων: «Η Βουλγαρία δημιουργεί δύο εμβολιαστικά κέντρα στα σύνορα»


Μάιος 18, 2021.Ελλάδα.

Σόφια.

Ο Βούλγαρος ‘φιλάνθρωπος’ Μίλεν Βραμπέφσκι, μαζί με το βουλγαρικό κράτος συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- ΔΒΜ, να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, ανακοίνωσε η Ένωση Φιλίας Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας  στα Σκόπια.



Ο Δρ. Βραμπέφσκι, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών Υποθέσεων και την Υπηρεσία Τελωνείων, ανοίγει σήμερα δύο κέντρα εμβολιασμού στο στους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου Lisichkovo-Delchevo και Zlatarevo-Novo Selo.

Τα κέντρα εμβολιασμού βρίσκονται στην ενδιάμεση συνοριακή ζώνη μεταξύ των δύο σταθμών και δεν υπάρχει ανάγκη οι πολίτες της ΔΒΜ να εισέλθουν στη Βουλγαρία, αντίστοιχα, να έχουν, όμως, ένα έγγραφο για αρνητικό τεστ PCR.
 Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα επιλογής εμβολίων των Pfizer, Moderna, Astra Zeneca.

Όλοι όσοι έχουν βουλγαρική υπηκοότητα, μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου, θα λάβουν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιπλέον αναζητείται  ένας τρόπος για τους πολίτες της ΔΒΜ που δεν έχουν βουλγαρική ιθαγένεια να λάβουν ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr