«Η Βουλγαρία θα παρακολουθεί την απογραφή πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία»


Μάιος 17, 2021. Ελλάδα.

«Η Βουλγαρία δεν φταίει για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά οι σλαβομακεδόνες ευθύνονται για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα.

Η Ζαχαρίεβα λέει τώρα ότι η Ευρώπη και η Βουλγαρία θα παρακολουθήσουν την απογραφή στη Βόρεια Μακεδονία, επειδή οι αρχές στα Σκόπια θα ήθελαν να μειώσουν τον αριθμό των Βουλγάρων στη χώρα.

«Πριν από τέσσερα χρόνια έφταιγε η Ελλάδα, δύο χρόνια αργότερα φταίνε δύο άλλες χώρες, η Ολλανδία και η Γαλλία, τώρα φταίει η Βουλγαρία. Τα Σκόπια δεν πρέπει να αναζητούν εξωτερικούς λόγους για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα. 

»Δεν έχουμε προκαταλήψεις σχετικά με το πως θα αποκαλούνται. Το πρόβλημα με το δικαίωμα αυτοδιάθεσης δεν είναι δικό μας, αλλά δικό τους. Έχουν προβλήματα με τους ανθρώπους που ζουν εκεί και νιώθουν σαν «Μακεδόνες» και συγχρόνως Βούλγαροι», είπε η Ζαχάριεβα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr