Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Συρία: Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις κλέβουν ηλεκτρική ενέργεια από υδροηλεκτρικό σταθμό


«Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής κλέβουν την ηλεκτρική ενέργεια του υδροηλεκτρικού σταθμού Αλ Αλούκ στη Συρία»

Μάιος 17, 2021. Ελλάδα.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενες ένοπλες ομάδες τους,  έκλεψαν το ηλεκτροφόρο καλώδιο που ηλεκτροδοτούσε τον υδροηλεκτρικό σταθμό Αλ Αλούκ  και το κατεύθυναν σε σημεία της  στρατοπέδευσή τους στο Ρας αλ Άιν.

 

Και σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SANA»: «ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι τρομοκράτες μισθοφόροι του έχουν κλέψει ένα μεγάλο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται για τη λειτουργία του σταθμού ύδρευσης του Αλ Αλούκ   και το κατεύθυναν στους τόπους ανάπτυξης τους στην κατεχόμενη πόλη Ρας αλ Άιν, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του σταθμού, όσον αφορά την έλλειψη άντλησης και την καθυστέρηση προς τις δεξαμενές. Με αποτέλεσμα την καθυστερημένη ροή στους ανθρώπους στις γειτονιές της πόλης Χασάκα».

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα διακόπτουν συνεχώς το πόσιμο νερό στη Χασάκα, γεγονός που θέτει τους πολίτες σε μόνιμο κίνδυνο δίψας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr