Κύπρος: Ιταλικό αλιευτικό σκάφος δέχθηκε επίθεση από τουρκικά σκάφη


Μάιος 11, 2021. 22:32. Ελλάδα.

Το ιταλικό αλιευτικό σκάφος «Michele Giacalone» χτυπήθηκε από πέτρες που ρίχτηκαν από τουλάχιστον 10 μικρά τουρκικά αλιευτικά σκάφη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να απομακρυνθεί ενώ βρισκόταν βόρεια της Κύπρου, 27 μίλια από τις τουρκικές ακτές.

Τα νέα επιβεβαιώθηκαν από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi, που επικαλούνται τον πλοιοκτήτη Luciano Giacalone , ο οποίος πήγε στο Λιμεναρχείο για να αναφέρουν το περιστατικό.

 Το επεισόδιο, όπως αναφέρεται από το ιταλικό ναυτικό, έλαβε χώρα περίπου στις 10.10 σήμερα το πρωί. 

«Υπήρξε αλληλεπίδραση μεταξύ ενός απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών αλιευτικών σκαφών και δύο εθνικών αλιευτικών σκαφών, του «Giacalone» και του« San Giorgio 1 °», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, εξηγώντας ότι« τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη έριξαν υλικά (πέτρες και βόμβες καπνού) και πραγματοποίησαν στενούς ελιγμούς (ένας από τους οποίους είχε ως αποτέλεσμα την επαφή με το αλιευτικό σκάφος Giacalone, το οποίο υπέστη μικρές ζημιές)».

Στη συνέχεια, το πολεμικό ιταλικό πλοίο «Margottini» παρενέβη επιτόπου με ένα ελικόπτερο, στο σημείο έφθασε και ένα περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής για να επαναφέρουν την κατάσταση στο φυσιολογικό. .

Το ιταλικό αλιευτικό, όπως σημειώνεται, είχε δεχθεί επίθεση και από Λίβυους στις 3 Μαΐου βρισκόμενο σε διεθνή ύδατα.

Repubblica, Quotidiano,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr