Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Η κλιμάκωση της βίας στην Παλαιστίνη μπορεί να συνιστά εγκλήματα σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης


Μάιος 12, 2021. 17:30. Ελλάδα.


Η Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Φατού Μπενσούντα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κλιμάκωση της βίας στα παλαιστινιακά εδάφη μπορεί να συνιστά εγκλήματα βάσει του Καταστατικού της Ρώμης, ανέφερε πριν από λίγο το «Παλαιστινιακό πρακτορείο Ειδήσεων».

«Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της βίας στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, καθώς και εντός και γύρω από τη Γάζα, και πιθανώς υπάρχουν εγκλήματα που εμπίπτουν στο Καταστατικό της Ρώμης», δήλωσε η Μπενσούντα με tweet στο Twitter.

Πρόσφατα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων, με ιδιαίτερη προσοχή στον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας το 2014, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr