Τα αστειάκια του Ράμα για την Τουρκία στο συνέδριο της Φλωρεντίας


Μάιος 6, 2021. 21:13. Ελλάδα.

 

Τίρανα.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης, Έντι Ράμα συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο «State of the Union» που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο με τίτλο «Η Ευρώπη σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο» στη Φλωρεντία. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις Αλβανίας και Τουρκίας.

Ενώ υπογράμμισε ότι «η Τουρκία …δεν έχει καμία επιρροή στη χώρα μας», ο Ράμα δεν δίστασε να μοιραστεί ακόμη ένα άλλο αστείο με αυτούς που ήταν παρόντες.

Ο Ράμα είπε ότι οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν η Αλβανία θα αναλάβει την (εκ περιτροπής) προεδρία της Ένωσης, ενώ οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι η Αλβανία θα γίνει μέλος όταν η Τουρκία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι η Αλβανία δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας δεν έχει νόημα.

«Νομίζω ότι η ένταξη είναι μια μεγάλη λέξη και αν μου ρωτούσαν σήμερα αν η Αλβανία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ, θα έλεγα όχι. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η αναβολή της έναρξης της πραγματικής εργασίας για τις διαπραγματεύσεις μετά τη λήψη της απόφασης. Αυτό είναι το πραγματικό έργο που χρειάζεται η χώρα. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας και στην ιστορική διαφορά με τη Βουλγαρία είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη έκρηξη για όλους. «Πρέπει να αποφεύγουμε να βάζουμε την ιστορία στη μέση της ΕΕ», είπε ο Ράμα.

 

 The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr