Αλβανία: Άνοιξαν τα σύνορα για Ελλάδα στην Καπεστίτσα για εποχιακούς εργαζόμενους


Μάιος 23, 2021. Ελλάδα.

Κορυτσά.

400 Αλβανοί εποχιακοί εργαζόμενοι μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω της Καπεστίτσας/ Κρυσταλλοπηγής, καθημερινά, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα προς την Ελλάδα, μόνο για όσους έχουν το καθεστώς του εποχιακού εργαζομένου.

Οι κανόνες που θέτει η γειτονική χώρα απαιτούν από αυτούς τους εργαζομένους να υποβληθούν πρώτα σε ένα γρήγορο τεστ COVID-19 στο μεθοριακό σταθμό Καπεστίτσας και πρέπει επίσης να συμπληρώσουν το έντυπο εγγραφής PLF.

Ωστόσο, παρόλο που από τον Νοέμβριο, τα σύνορα εξακολουθούν να είναι κλειστά για τους κατοίκους της περιοχής, δεν ήταν αδύνατο να περάσουμε στην άλλη πλευρά.

 

Από τα μονοπάτια περνάμε …ελεύθερα

 

 Μονοπάτια στα παραμεθόρια χωριά, που χρησιμοποιούνται από μετανάστες από ανατολικές χώρες για να διασχίσουν παράνομα, έχουν χρησιμεύσει επίσης για τους κατοίκους να μετακινηθούν στην άλλη πλευρά.

Ενώ η είσοδος στην Ελλάδα είναι ανοιχτή μόνο για να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων αγροτών για εργασία, η έξοδος από την Ελλάδα και η είσοδος στη χώρα μας, θα επιτρέπεται από τις 06:00 έως τις 22:00, για όλους τους πολίτες και τις κατηγορίες εργαλείων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr