Σκόπια: Το αλβανικό μπλοκ καταφεύγει στα δικαστήρια για ‘ελεύθερα διόδια στους Σέρβους’


Μάιος 31, 2021. Ελλάδα.

Ο συνασπισμός των αλβανικών κομμάτων στη Βόρεια Μακεδονία, η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «Εναλλακτικοί», προσπαθούν να αμφισβητήσουν την απόφαση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για δωρεάν διόδια στους οδηγούς από τη Σερβία κατά τη θερινή περίοδο, ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δωρεά εμβολίων κατά του Covid-19.

Ο συνασπισμός της Συμμαχίας για τους Αλβανούς και οι Εναλλακτικοί, όπως ανακοινώθηκε στα Σκόπια, υπέβαλε αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Βόρειας Μακεδονίας να εκτιμήσει τη νομιμότητα της απόφασης της κυβέρνησης που απαλλάσσει τους Σέρβους πολίτες από την καταβολή χρημάτων στα διόδια καθώς διέρχονται μέσω της χώρας.

Η βάση της πρωτοβουλίας που υποβλήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο έγκειται στους ισχυρισμούς ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι αντίθετη με το νόμο περί διοδίων και ταυτόχρονα, όπως ισχυρίζεται, θέτει σε άνιση θέση πολίτες της χώρας, καθώς και αλλοδαπούς πολίτες στη διέλευση μέσω του κεντρικού οδικού άξονα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως γράφει η σερβική Novosti.

Οπωσδήποτε, πίσω από την αντίδραση των Αλβανών στα Σκόπια, βρίσκεται η αντιπάθειά τους προς τη Σερβία και τους Σέρβους γενικότερα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr