Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Οι συνομιλίες αποκάλυψαν τις μεγάλες ελληνοτουρκικές διαφορές- αιγυπτιακό δημοσίευμα


Μάιος 31, 2021. Ελλάδα.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, έφερε στο φως πολλά αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει η αιγυπτιακή al Ghad.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν βαθιές διαφορές με την Τουρκία, και εξέφρασε την ελπίδα του να επιτύχει μια προκαταρκτική κατανόηση για την επίλυση των υφιστάμενων κρίσεων μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Ο ανταποκριτής μας πρόσθεσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι μια ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Τουρκία για συνομιλίες την προσεχή περίοδο, εκτός από μια αναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Αθήνα και η Άγκυρα θα ξεκινήσουν σοβαρά βήματα για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και τη διεξαγωγή τουριστικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ανταποκριτής μας από την Κωνσταντινούπολη επεσήμανε ότι οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ελληνοτουρκικών συνομιλιών γενικά, καθώς αυτές οι συνομιλίες έχουν άμεσες επιπτώσεις, ειδικά στις οικονομικές δυνατότητες.

Μάλιστα,  πρόσθεσε, ότι υπάρχει ομοφωνία από όλα τα μέρη σχετικά με την ανάγκη επίλυσης αμφισβητούμενων ζητημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικά από τη μία πλευρά και της Τουρκίας από την άλλη πλευρά, μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων για την επίτευξη κοινών συμφερόντων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr