Αντόνιο Γκουτέρες: Στη Λιβύη δεν έχουμε παρατηρήσει μείωση του αριθμού των ξένων μαχητών


«Γκουτέρες: Η Λιβύη δεν έχει δει καμία μείωση στον αριθμό ή τις δραστηριότητες ξένων μαχητών», γράφει το λιβυκό δημοσίευμα

Μάιος 16, 2021. Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι στη Λιβύη δεν είχε σημειωθεί μείωση του αριθμού των ξένων μαχητών ή των δραστηριοτήτων τους, ειδικά στο κέντρο της χώρας.

Σε μια έκθεση που υποβλήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Λιβύη, ο Γκουτέρες πρόσθεσε ότι η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη είχε λάβει αναφορές για τη δημιουργία οχυρώσεων και αμυντικών χώρων κατά μήκος των περιοχών της Σύρτης και της Τζούφρα, εκτός από τη συνεχιζόμενη παρουσία ξένων στοιχείων και μηχανισμών.

Ο Γκουτέρες ανέφερε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός εξακολουθεί να ισχύει, αλλά τόνισε ότι συνεχίζονται οι πτήσεις μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς διάφορες στρατιωτικές βάσεις στις δυτικές και ανατολικές περιοχές της Λιβύης, παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλα τα μέρη.

Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την έκκλησή του να σταματήσουν τις παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων και να διευκολύνουν οι ιθύνοντες την απόσυρση των ξένων μαχητών και των μισθοφόρων από τη χώρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr