Οι τουρκικές εξαγωγές στη Λιβύη αυξήθηκαν κατά 58% στη διάρκεια του 2021


Μάιος 16, 2021. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Τουρκο-Λιβυκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου,Μορτέζα  Καρανβίλ, ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη ανήλθαν σε 826 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 58% κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2021.

Στις δηλώσεις του προς το πρακτορείο Anadolu, ο Καρανβίλ δήλωσε ότι η ραγδαία αύξηση των τουρκικών εξαγωγών προς τη Λιβύη σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο όταν ανήλθε σε 263,3 εκατομμύρια δολάρια, ή 228% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο Καρανβίλ πρόσθεσε ότι οι θετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας αντικατοπτρίζονται σαφώς στο εμπόριο, εξηγώντας ότι ο τουρκικός ιδιωτικός τομέας επιθυμεί να ολοκληρώσει τα καθυστερημένα έργα στη Λιβύη και να συμμετάσχει σε νέα έργα.

Τόνισε ότι τα τουρκικά προϊόντα και οι εξαγωγές μπορούν να παραδοθούν στην Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Αφρική μέσω της Λιβύης μέσα σε μία εβδομάδα, προσθέτοντας ότι τα εξαγόμενα προϊόντα θα φτάσουν σε περίπου 53 αφρικανικές χώρες, με πληθυσμό περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, εύκολα από το κέντρο εφοδιαστικής στη Λιβύη.

Στα μέσα Απριλίου, οι κυβερνήσεις της Λιβύης και της Τουρκίας συνήψαν 5 μνημόνια συμφωνίας σε τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αμπντ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr