Οι Σλαβομακεδόνες Αλβανίας σε εκδήλωση μειονοτήτων με τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα


Μάιος 21, 2021. Ελλάδα.

Αλβανία.

Σε συνάντηση που διοργάνωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων στη χώρα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία και Διάλογο, συμμετείχε αντιπροσωπεία του συλλόγου των Σλαβομακεδόνων «Ίλιντεν», όπως σημειώνει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Όπως επεσήμανε η συντονίστρια για το Ελμπασάν Έλσα Χελίλι, «είμαστε στενά συνδεδεμένοι με τη χώρα καταγωγής μας – τη Βόρεια Μακεδονία, έχουμε μια κοινή γλώσσα, πολιτισμό, ιστορία, λαογραφία, έθιμα που είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν τη στενή σχέση μεταξύ Σλάβων από την Αλβανία με την χώρα της καταγωγής τους,  Βόρεια Μακεδονία. Η «εθνική μακεδονική μειονότητα» στην Δημοκρατία της Αλβανίας ανήκει στις Ορθόδοξες και Μουσουλμανικές θρησκείες».

Πρόσθεσε ότι συγκεντρώνονται κυρίως σε τέσσερις εθνοτικές περιοχές, Γκόλο Μπάρντο, Πρέσπα, Γκόρα και στο χωριό Μπιλίτσα καθώς και στις μεγαλύτερες πόλεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας, όπως τα Τίρανα, το Ελμπασάν, το Δυρράχιο, η Κορυτσά, το Πόγκραντετς , η Σκόδρα,κ.α.

Στη συνάντηση, οι συμμετέχοντες μαζί με τον αρχηγό του  αλβανικού κράτους χόρευαν στο γνωστό σλαβικό τραγούδι για τη «Μακεδονία» «Βαλκανικό μαργαριτάρι»/«Бисер балкански», το οποίο αναφέρεται στη «Μακεδονία του Αιγαίου, αλλά και του Πιρίν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr