Πρόβλημα για μετανάστες στην Ελλάδα- Κλείνει η μοναδική ελληνική Τράπεζα στην Αλβανία


Μάιος 27, 2021. Ελλάδα.

Η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις εις βάρος των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα και των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχει, πλέον, ευκαιρία για συνεργασία, η Alpha Bank κλείνει, ενώ πάνω από 500 χιλιάδες Αλβανοί εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Gazeta Telegraf που επικαλείται οικονομικές ειδήσεις από την Ελλάδα, σημειώνει ότι η Alpha Bank στην Ελλάδα αποφάσισε να διαθέσει προς πώληση τη θυγατρική της στην Αλβανία. 

Τα στελέχη έχουν παρακινήσει αυτήν την απόφαση με την αναδιάρθρωση των διεθνών δραστηριοτήτων της τράπεζας. 

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις σε μεταφορές και οι καθυστερήσεις τόκων δεν αποκλείονται, συμπεριλαμβανομένου του νομικού κενού. 

Σύμφωνα με τα ελληνικά δημοσιεύματα η απόφαση της Alpha Bank προκάλεσε ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση και στην επιρροή της Ελλάδας στην Αλβανία. 

Πάνω από 500 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες που ζουν ή εργάζονται στην Ελλάδα, είναι ήδη γνωστό ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη μεταφορά χρημάτων. Ελληνικές εταιρείες με δραστηριότητες στην Αλβανία έχουν δείξει παρόμοιες αντιδράσεις, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr