Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Οι Αλβανοί πήραν τα παλιά μονοπάτια για την Ελλάδα


Μάιος 25, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Το κλείσιμο των συνόρων έκανε τους Αλβανούς  να γυρίσουν στους ορεινούς δρόμους που χρησιμοποιούσαν πριν από 30 χρόνια για να εισέλθουν στην Ελλάδα. 

Κάτοικοι του συνοριακού δήμου της Κονίσπολης, σύμφωνα με την αλβανική Telegraf,  περνούν παράνομα τα σύνορα δύο φορές την ημέρα. Ταξιδεύουν τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά με τα πόδια για να εργαστούν σε ελληνικά χωριά. «Οι ιδιοκτήτες έρχονται και μας παίρνουν απευθείας χωρίς ελέγχους. Κάποιοι επίσης από τα βουνά».

Εκτός, όμως, από τους κατοίκους των νότιων περιοχών, μετανάστες από άλλες περιοχές της χώρας προσπαθούν επίσης να διασχίσουν τα σύνορα.

Οι μεθοριακοί σταθμοί από τους οποίους θα έπρεπε κανονικά να περάσουν έκλεισαν για περισσότερο από ένα χρόνο, τιμωρώντας περισσότερους από 3000 κατοίκους του Δήμου από τους περίπου 13 χιλιάδες κατοίκους που βρίσκουν εργασία πέρα ​​από τα σύνορα.

Ενώ διατηρούσαν τα σύνορα κλειστά για τους Αλβανούς ταξιδιώτες και τουρίστες, η Ελλάδα άνοιξε μόνο τις εισόδους εποχιακών εργαζομένων το Σάββατο, στους οποίους δόθηκε διορία έως τις 31 Μαΐου να διασχίζουν νόμιμα τα σύνορα.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr