Νετανιάχου: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση στη Γάζα»


Μάιος 19, 2021. Ελλάδα.

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι «αποφασισμένος να συνεχίσει την επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας έως ότου « αποκατασταθεί η ηρεμία και η ασφάλεια για τους Ισραηλινούς πολίτες». 

Αυτό δήλωσε ο  επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, μετά από συνάντηση με τους ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων. 

Ο Νετανιάχου είπε ότι «εκτιμά πραγματικά» τη διεθνή υποστήριξη που λαμβάνει το Ισραήλ. Εκτιμώ ιδιαίτερα την υποστήριξη του προέδρου των φίλων μας, των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, για το δικαίωμα αυτοάμυνας του κράτους του Ισραήλ».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Νετανιάχου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπάιντεν. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ήδη μια «σημαντική αποκλιμάκωση» της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα , εξήγησε ο Μπάιντεν.

 «Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην κατάργηση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε το σημείωμα του Λευκού Οίκου. 

«Ο πρόεδρος - υπογραμμίζει ο Λευκός Οίκος - έχει ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι αναμένει σημαντική αποκλιμάκωση ήδη σήμερα στο δρόμο προς την κατάπαυση του πυρός».

 

Ρουκέτες από το Λίβανο

 

Το απόγευμα, τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από μια περιοχή κοντά στο χωριό Σιντζικίν , στην περιοχή της Τύρου, στο νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ. 

Αυτό αναφέρθηκε από τη λιβανέζικη γαλλόφωνη εφημερίδα «L'Orient le jour». Προς το παρόν, καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις πυραύλων.

 Αυτό είναι το τρίτο επεισόδιο του είδους του σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Σύμφωνα με αναφορές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ένας από τους τέσσερις πυραύλους αναχαιτίστηκε από το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Iron Dome, ένας άλλος έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή και δύο άλλοι έπεσαν στη Μεσόγειο Θάλασσα, στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών. 

Οι πύραυλοι διέγειραν τις σειρήνες συναγερμού στις ισραηλινές πόλεις Χάιφα, Σφαράμ, Ακρι και στην περιοχή Κραγιότ στα βόρεια της χώρας.

Ιατρικές πηγές που αναφέρονται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν την παρουσία άμεσων τραυματισμών, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρώς ενώ έτρεχαν στα καταφύγια. 

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν από παλαιστινιακές ομάδες στο νότιο Λίβανο. 

 

227 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν

 

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, 227 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει από ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τις 10 Μαΐου. 

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τον θύλακα προς το Ισραήλ είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δώδεκα ανθρώπων.

 Η τελευταία έκθεση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) αναφέρει την εκτόξευση 230 πυραύλων από τη Γάζα τις τελευταίες 12 ώρες.

Nova

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr