Τούρκοι Ανθρακωρύχοι: Αν δεν πληρωθούμε θα βγούμε στους δρόμους στην Άγκυρα


Μάιος 19, 2021. Ελλάδα.

Μαγνησία (Manisa).

Ανθρακωρύχοι, οι οποίοι εργάζονται στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα,  ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. 

Οι ανθρακωρύχοι, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για δικαιώματα αποζημίωσης τους, στις 12 Οκτωβρίου 2020, ολοκλήρωσαν την πορεία με την υπόσχεση του Υπουργού Εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σοϊλού και επέστρεψαν στη Σόμα. 

 Ο υπουργός είχε υποσχεθεί ότι εάν ο εργοδότης δεν πληρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, η άδικη μεταχείριση θα εξαλειφθεί χρησιμοποιώντας δημόσιους πόρους και η περίοδος ορίστηκε ως 15 Ιανουαρίου 2021.

Παρά τη λήξη της περιόδου δέσμευσης, τα θύματα των εργαζομένων στο Ορυχείο  Ουγιάρ συγκεντρώθηκαν ξανά σήμερα στην πλατεία της Σόμα, «Τζενγκίζ Τοπέλ».

Στο δελτίο τύπου που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Ένωση Εργαζομένων των Ορυχείων ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι θύματα της κυβέρνησης:

«Υποσχεθήκατε, κρατήστε τον λόγο σας» , δήλωσε ο Ταχίρ Τσετίν, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης των Εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με γραφειοκράτες και επιτροπές που είναι συνδεδεμένες με τα Υπουργεία Ενέργειας και Εσωτερικών. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή επίσης για την επίλυση αυτού του προβλήματος στο πλαίσιο του νόμου. Αλλά έχουν περάσει μήνες. Παρά τον νόμο, ούτε ο νόμος ούτε οι υποσχέσεις τηρήθηκαν».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr