Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εισήλθε άλλα δύο χιλιόμετρα στην επικράτεια της Αρμενίας

 


Μάιος 15, 2021. Ελλάδα.

 Οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Γερεβάν και του Μπακού για την απόσυρση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από το έδαφος της Αρμενίας όχι μόνο απέτυχαν, αλλά οδήγησαν επίσης στο γεγονός ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε επιπλέον αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

 Έτσι, σύμφωνα με το Avia.pro, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν μια περιοχή 6 χλμ δυτικά του χωριού Βερίν Σόρτζα,  στην περιοχή Γκεγκαρκουνίκ, αναπτύσσοντας τις δυνάμεις τους εδώ και άμεσα προχώρησαν στην οχύρωση της περιοχής.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν την περιοχή, έχει σκοπό να αποκόψει την περιοχή Σιουνίκ από το έδαφος της Αρμενίας, δημιουργώντας έναν διάδρομο με το Ναχιτσεβάν.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν ζήτησε επείγουσα στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, ωστόσο, η ρωσική πλευρά δεν έχει ακόμη εκφράσει την επίσημη θέση της σε αυτό το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απειλούν ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί στην περιοχή Σιουνίκ.

Ωστόσο είναι άγνωστο εάν υπήρξε ενημέρωση της Μόσχας για τη δραστηριότητα αυτή των Αζέρων.


«Το βίντεο γυρίστηκε σε μια τοποθεσία περίπου 6 χλμ δυτικά του Βερίν Σόρτζα, σε μια πλαγιά. Τα σύνορα του Καρβαχάρ, που καταλαμβάνουν το Αζερμπαϊτζάν και η περιοχή Γκεγκαρκουνίκ της Δημοκρατίας της Αρμενίας περνά κατά μήκος των βουνοκορφών, αλλά, όπως φαίνεται από το βίντεο, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν στέκονται σε ένα τμήμα της πλαγιάς και έχουν προχωρήσει 2 χλμ σε ευθεία γραμμή». , - ανέφεραν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.
 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr