Η αντιμετώπιση των ρουκετών της Χαμάς ήταν μόνο στο 40%


Μάιος 15, 2021. Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με στοιχεία- έως το απόγευμα της 14ης Μαΐου 2021, κατά τη διάρκεια της ένοπλης παλαιστινιακής-ισραηλινής σύγκρουσης, τουλάχιστον 2.500 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ. 

Αποδείχθηκε ότι παρά το αρκετά εκτεταμένο δίκτυο των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, οι ισραηλινές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τις επιθέσεις μόνο 1.000 πυραύλων, οι οποίοι, λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ, αντικατοπτρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα είναι μόνο περίπου 40 %.

Η δραστηριότητα των πυραυλικών επιθέσεων από τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα μειώθηκε σημαντικά, ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι ο Λίβανος και η Συρία ενδέχεται να εμπλακούν στη σύγκρουση - από το έδαφος της τελευταίας, παρεμπιπτόντως, εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον τρεις πύραυλοι  προς την κατεύθυνση του Ισραήλ την περασμένη ημέρα, δύο εκ των οποίων έσπασαν με επιτυχία τα συστήματα εναέριας άμυνας του Ισραήλ και έπληξαν ορισμένους στόχους.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ημέρα νωρίτερα, τα μέλη του κινήματος της Χαμάς άρχισαν να χρησιμοποιούν ενεργά ιρανικά drone για να πραγματοποιήσουν  επιθέσεις - το τελευταίο, για άγνωστους λόγους, παραμένει απαρατήρητο από τα ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας, ωστόσο, πόσα drone μπορεί να τέθηκαν σε λειτουργία από τη Χαμάς είναι ακόμα άγνωστο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr