Κάιρο: Άραβες δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τις ισραηλινές επιθέσεις- εκτοπίστηκαν 10 χιλιάδες Παλαιστίνιοι


Βομβαρδισμός Γάζας

Μάιος 15, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Η Γενική Ένωση Αράβων Δημοσιογράφων κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς, τα μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν τις πράξεις του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων και τον εκτοπισμό περισσότερων από 10 χιλιάδων Παλαιστινίων από τη Γάζα, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.


 

Η Γενική Ένωση Αραβικών Δημοσιογράφων ανέφερε ότι η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει τις επιθέσεις της εναντίον του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 132 ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας και περίπου 15 άλλων στην Αραβική Δυτική Όχθη, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τα 900 άτομα.
 

Σε μια ανακοίνωση σήμερα, η Ένωση ανανέωσε την καταδίκη της με όλες τις δυνάμεις της εναντίον των, άνευ προηγουμένου, επιθέσεων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στο Αλ-Κουντ Αλ Σαρίφ, στο Τζαμί Αλ Ακσά και στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας ότι αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο στους θανάτους ανδρών, αλλά οι επιθέσεις είχαν το θάνατο  πολλών γυναικών και παιδιών.

Η Ομοσπονδία επιβεβαίωσε τη σθεναρή της καταδίκη των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που πραγματοποιούν άνευ προηγουμένου βάρβαρες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων δημοσιογράφων και του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού που έχει υποστεί συνεχείς επιθέσεις από την ισραηλινή αεροπορία καθώς οι εγκληματικές δυνάμεις κατοχής έχουν διαπράξει εγκλήματα που τιμωρούνται από το διεθνές δίκαιο και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Οι έποικοι εισέβαλαν στη γειτονιά του Σέιχ Τζαρά, σήμερα, Σάββατο, υπό την προστασία των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των ιθαγενών  στη γειτονιά της Ιερουσαλήμ.


Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (WAFA) δήλωσε ότι δεκάδες έποικοι εισέβαλαν στη γειτονιά υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας κατοχής, και άρχισαν να την οργώνουν, μερικοί από τους οποίους ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα. Αυτό που αποτελεί απειλή για τη ζωή των Ιερουσαλήμ.
 

Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα εποίκων οργίστηκε κοντά στην κύρια είσοδο της γειτονιάς Beit Hanina, βόρεια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, καθώς προσπάθησαν να επιτεθούν σε μια σειρά αυτοκινήτων που περνούσαν από τη γειτονιά.
 

Το "Wafa" πρόσθεσε ότι υπάρχουν φόβοι πυροβολισμού σε περαστικούς από το δρόμο που συνδέει τον Dahiyat Al-Barid με τον Beit Hanina, λόγω της συγκέντρωσης των εποίκων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr