Από τις ΗΠΑ: Στρατιωτική βοήθεια 3 εκατ. δολαρίων στις ένοπλες δυνάμεις του ΚουρδιστάνΙούνιος 11, 2021. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

Ο διεθνής συνασπισμός παρείχε όπλα αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων και στρατιωτικό εξοπλισμό στις δυνάμεις  Πεσμεργκά ως μέρος του αγώνα κατά του ISIS.

Συγκεκριμένα  η Κοινή Ομάδα για τις Επιχειρήσεις Φυσικής Σταθερότητας (OIR) ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της ότι παρείχε στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων 322 χιλιάδων δολαρίων στις δυνάμεις Πεσμεργκά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτή η ενίσχυση αποτελεί μέρος του Προγράμματος Ταμείου Εκπαίδευσης και Εξοπλισμού που ιδρύθηκε το 2014 και χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό που διατίθεται στο OIR από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Στη δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο συνταγματάρχης του Διεθνούς Συνασπισμού,  Γουέιν Μαρότο, δήλωσε ότι δόθηκε στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων στις Πεσμεργκά και είπε: «Ο Συνασπισμός είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους του».

Ο συνασπισμός είχε δώσει όπλα και πυρομαχικά αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πριν από ένα μήνα.

Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ στις δυνάμεις ΠεσμεργκάΤο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα χορηγήσει 166 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στις δυνάμεις Πεσμεργκά το 2021.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, οι ΗΠΑ έδωσαν 50 στρατιωτικά φορτηγά, 20 στρατιωτικά οχήματα, 12 ασθενοφόρα και 11 θωρακισμένα οχήματα αξίας 12 εκατομμυρίων 700 χιλιάδων δολαρίων στο υπουργείο Πεσμεργκά τον Ιανουάριο του 2021. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν θωρακισμένα οχήματα και εξοπλισμό στις 10 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο μιας απόφασης στήριξης 250 εκατομμυρίων δολαρίων στις Πεσμεργκά.

Η στρατιωτική βοήθεια που έστειλαν οι ΗΠΑ για την 14η και 16η Ταξιαρχία Πεζικού των δυνάμεων Πεσμεργκά περιελάμβανε 150 θωρακισμένα οχήματα Hummer, στρατιωτικά φορτηγά οχήματα, βυτιοφόρα καυσίμων, σύγχρονα όπλα και υλικά logistics.

Rudaw

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr