Η Ουκρανία φλερτάρει το τουρκικό σύστημα άμυνας Κορκούτ

 


Ιούνιος 10, 2021. Ελλάδα.

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του τουρκικού συστήματος αεροπορικής άμυνας Κορκούτ, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση «Arms and Security 2021», στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα.

Το σύστημα  αεροπορικής άμυνας χαμηλού υψομέτρου που αναπτύχθηκε από την τουρκική ASELSAN ενδέχεται να πωληθεί στην Ουκρανία, όπως γράφει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο ειδήσεων «Defense Express», που συντονίζει τη συνεργασία με περισσότερες από 100 εταιρείες και οργανισμούς, θεωρείται ότι η Ουκρανία μπορεί να αποκτήσει το Κορκούτ από την Τουρκία.

Η ASELSAN σχεδιάζει να επιδείξει αυτό το σύστημα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στην έκθεση «Arms and Security 2021», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου. Αναμένεται ότι μετά την έκθεση θα υπάρξει εντολή αγοράς από το Κίεβο.

Σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα,  η Ουκρανία θα αποκτήσει το τουρκικό σύστημα και θα το βελτιώσει παράγοντάς το με εγχώρια μέσα.

Η Yeni Safak γράφει ότι το 2019 η Τουρκία πούλησε συνολικά έξι drone, Bayraktar TB2, και τρεις σταθμούς ελέγχου εδάφους στην Ουκρανία, και τον περασμένο Δεκέμβριο οι δύο σύμμαχοι υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει στην Ουκρανία να δημιουργήσει τα δικά της αντίγραφα TB2.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr