Το Σουδάν επανεξετάζει τη συμφωνία με τη Ρωσία για βάση στην Ερυθρά Θάλασσα


«Το Σουδάν επανεξετάζει τη συμφωνία για τη δημιουργία ρωσικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα»- " η ρωσική φρεγάτα Γκριγκόροβιτς στο Πορτ Σουδάν' (αρχείο)

Ιούνιος 2, 2021. 19:52

Ο Αρχηγός του Στρατού του Σουδάν, Μοχάμεντ Ούσμαν Αλ-Χουσεΐν, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του επανεξετάζει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τη δημιουργία ναυτικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αμπού Ντάμπι.


Ο Αλ-Χουσεΐν ανέφερε σε τηλεοπτική δήλωση που μεταδόθηκε από το κανάλι του Μπλε Νείλου την Τρίτη το απόγευμα, ότι η συμφωνία για τη ρωσική ναυτική βάση «υπογράφηκε κατά την εποχή της Κυβέρνησης Σωτηρίας», από το καθεστώς του εκδιωκόμενου Προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ.

Πρόσθεσε, «Η τελευταία επίσκεψη (από τη ρωσική αντιπροσωπεία) αφορούσε συνομιλίες για επανεξέταση της συμφωνίας για την επίτευξη των συμφερόντων του Σουδάν», όπως ανέφερε το ‘AFP’.

Ο Αρχηγός Επιτελείου ανέφερε ότι αποφασίστηκε αναθεώρηση της συμφωνίας διότι περιελάμβανε ορισμένα «στοιχεία που ήταν σε κάποιο βαθμό επιβλαβή για τη χώρα».

Συνέχισε, «εφόσον η συμφωνία δεν έχει υποβληθεί στο Νομοθετικό Συμβούλιο και δεν έχει επικυρωθεί, δεν μας δεσμεύει».

Πριν από δύο εβδομάδες, τοπικές εφημερίδες ανέφεραν την επίσκεψη του Ρώσου Υφυπουργού Άμυνας, επικεφαλής μιας υψηλού επιπέδου στρατιωτικής αντιπροσωπείας, στη χώρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr