Η φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού έδεσε στο Μπαρ του Μαυροβουνίου


 Ιούνιος 7, 2021. Ελλάδα.

Μπαρ.

Η φρεγάτα του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, «HMS Richmond (F-239)», έδεσε στο λιμάνι του Μπαρ και θα παραμείνει στο Μαυροβούνιο μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βρετανική Πρεσβεία, στόχος της επίσκεψης της βρετανικής φρεγάτας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει η ιστοσελίδα ‘CDM’ του Μαυροβουνίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στο λιμάνι του Μπαρ, θα οργανωθούν πολλές διμερείς δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και ο εορτασμός των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β. 

Με την ευκαιρία αυτή, η Βρετανίδα υπουργός Άμυνας, Άναμπελ Γκόλντι, θα μεταβεί σήμερα στο Μαυροβούνιο και θα έχει αρκετές συναντήσεις με τους υψηλότερους κρατικούς αξιωματούχους.

Η φρεγάτα «Richmond» είναι μέρος του ομίλου CSG, της επιθετικής ομάδας των αεροπλανοφόρων.

«Τους επόμενους επτά μήνες, αυτή η ομάδα θα συνεργαστεί με συμμάχους και εταίρους για την υπεράσπιση των κοινών συμφερόντων και της διεθνούς τάξης. Συγκεντρώνει διάφορες δυνάμεις: διπλωματικές, στρατιωτικές,  καθώς οικονομικά και πολιτιστικά στοιχεία, προκειμένου να αυξηθεί η γενική ασφάλεια και το βιοτικό επίπεδο, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η βρετανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, όπως επισημαίνει το Tanjug.

Έχει ανακοινωθεί ότι η ομάδα θα διανύσει περισσότερα από 26.000 ναυτικά μίλια και θα επισκεφθεί περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα αποτελείται από εννέα πλοία, 32 αεροσκάφη και σχεδόν 4.000 ναύτες.

Η επίσκεψη της βρετανικής φρεγάτας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας του Μαυροβουνίου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr