Ο Ερντογάν εκθειάζει τη δολοφονία, οι Ηνωμένες Πολιτείες την καταδικάζουν…

 


Ιούνιος 6, 2021. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι το ανώτερο στέλεχος του ΡΚΚ, Σέλμαν Μποζκίρ, δολοφονήθηκε.

Ο Ερντογάν, σε δημοσίευση στο λογαριασμό του στο Twitter, ανέφερε:

«Θέλω να δώσω καλά νέα στο έθνος μας εδώ. Ο Σέλμαν Μποζκίρ, με κωδικό όνομα
« Ντόκτορ Χουσεΐν», ανώτερος στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK και γενικός διευθυντής του Μαχμούρ, εξουδετερώθηκε χθες από τους ήρωες του Εθνικού μας Οργανισμού Πληροφοριών. Εκ μέρους του έθνους μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχή επιχείρηση. Δεν θα επιτρέψουμε στην προδοτική και αυτονομιστική οργάνωση να χρησιμοποιήσει το Μαχμούρ ως «κέντρο επώασης» για την τρομοκρατία και θα συνεχίσουμε να στεγνώνουμε την τρομοκρατία στην πηγή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, στην επιτυχή επιχείρηση που πραγματοποίησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών- MiT στο στρατόπεδο Μαχμούρ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο PKK / KCK στο βόρειο Ιράκ, ο γενικός διευθυντής PKK / KCK Μαχμούρ, ο Σέλμαν Μποζκίρ με ψευδώνυμο  Ντόκτορ Χουσεΐν, δολοφονήθηκε χθες, μαζί με άλλους δύο Κούρδους που τον συνόδευαν.

 

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στο κουρδικό προσφυγικό καταυλισμό Μαχμούρ

 


Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι η επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό του Μαχμούρ στο Ιράκ παραβίαζε τους κανόνες του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου και είπε ότι «ανησυχεί βαθιά» για τη βία που εκδηλώθηκε στον καταυλισμό.

Ανέφερε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε, «Εξήγησα ανοιχτά χθες στις τουρκικές αρχές ότι μια επίθεση που στοχεύει πολίτες στο στρατόπεδο μεταναστών του Μαχμούρ θ παραβιάζει το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο. Ανησυχώ βαθιά για τη σημερινή βία δίπλα στο στρατόπεδο και καλώ τα μέρη να σεβαστούν τα δικαιώματα των προσφύγων», είπε χαρακτηριστικά.

 

*Μαχμούρ: Πρόκειται για προσφυγικό στρατόπεδο Κούρδων στην περιοχή Μαχμούρ του Ιράκ. Περίπου 12 χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες είχαν καταφύγει σε αυτό κατά τον πόλεμο Κούρδων και του τουρκικού κράτους στη δεκαετία του 1990. Από τότε ζούνε στο προσφυγικό στρατόπεδο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr