Λιβύη: «Ποιος είναι ο ρόλος του Εθνικού Στρατού»


Ιούνιος 6, 2021. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας, στρατηγός Φάρατζ αλ Σάουα, αποσαφήνισε τη σύσταση των ενόπλων δυνάμεων, διαλύοντας την αντίληψη ορισμένων για την εξάρτηση του στρατού εξ ολοκλήρου από την υποστήριξη των φυλών της ανατολικής περιοχής της Λιβύης.

Ο αλ Σάουα ανέφερε σε συνέντευξη προς την εφημερίδα «Asharq Al-Awsat» που εδρεύει στο Λονδίνο, ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εθελοντών του στρατού είναι κάτοικοι της δυτικής περιοχής.  Διευκρίνισε, μάλιστα,  ότι  αυτοί είναι πεπεισμένοι, μαζί με τον λαό της Βεγγάζης, στην απόφαση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, να ξεριζώσει την τρομοκρατία από τις ρίζες της σε όλα τα μέρη της χώρας, και συνειδητοποίησαν ότι η (Μουσουλμανική) Αδελφότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά υποστηρικτές της.

Στη συνέντευξή του, ο αλ Σάουα απέκλεισε κάθε προσπάθεια που θα εξουδετέρωνε ή θα μείωνε το ρόλο του στρατού στο μέλλον. Δίνοντας με τον τρόπο αυτό τον πραγματικό σκοπό του Στρατού.

Al Saaa 24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr