Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Βουλγαρία: Στο Μπάνσκο υποδέχθηκαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας


Ιούνιος 1, 2021. Ελλάδα.

Μπάνσκο.

Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Ακαθίστου, που βρίσκεται στη Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος, ειδικά φτιαγμένη για την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Μπάνσκο.

Κατασκευάστηκε στο Άγιον Όρος με την ευλογία του Μητροπολίτη Σεραφείμ του Νευροκοπίου και τη δωρεά Ορθόδοξων Χριστιανών από την πόλη του Μπάνσκο και από όλη τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την Novini.bg, πρόκειται  για ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Ακαθίστου, και αποτελεί έργο του Αποστόλου Λουκά. Το 624 μ.Χ., στην Κωνσταντινούπολη οι πιστοί έψαλαν ενώπιον της τον Ακάθιστο Ύμνο.

Η εικόνα αφιερώθηκε στην αρχική της μορφή στη Μονή Ζωγράφου και θα τοποθετηθεί για μόνιμη λατρεία στην εκκλησία «Αγίας Τριάδας».

Η εικόνα καλωσόρισε εκατοντάδες πιστοί στο Μπάνσκο, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ιβάν Κάντεφ, ο αναπληρωτής του Κοσταντίν Ατανάσοφ και ο δημοτικός γραμματέας Ιβάν Ντοκτόροφ.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr