Ο Ζόραν Ζάεφ ανησυχεί για την επανασχεδιασμό των συνόρων στα Βαλκάνια


Ιούνιος 1, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η επαναφορά στη δημοσιότητα  της ιδέας για την «Ρεπούμπλικα Ιλλιρίδα» από τους (Αλβανούς) υποστηρικτές  της εθνικιστικής πολιτικής στην περιοχή – και όχι μόνο στην περιοχή- είναι ύποπτη όταν μάλιστα η Ευρώπη σιωπά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Klan Macedonia».

«Αυτό είναι ένα σήμα τόσο για τη Βουλγαρία όσο και για τις Βρυξέλλες ότι πρέπει να συνεχίσουν τη διαδικασία ένταξης της περιοχής στην ΕΕ πιο εντατικά. Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα παράδειγμα μιας χώρας που, με την ιδέα της «Μία Κοινωνία για Όλους», έχει ενώσει όλες τις διαφορετικές εθνικές κοινότητες», δήλωσε ο Ζάεφ.

«Πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την πρωτοβουλία για περιφερειακή συνεργασία, αλλά επαναλαμβάνω: Η απάντηση στα σχέδια των ‘μεγάλων δυνάμεων’ για νέα σύνορα στα Βαλκάνια πρέπει να δοθεί από την ΕΕ ενισχύοντας τις διαδικασίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για την περιοχή», δήλωσε ο Ζάεφ – σύμφωνα με τη βουλγαρική Novini.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr