Εάν αποσυρθούν οι Αμερικανοί, η κατάσταση θα γίνει δύσκολη για τους Κούρδους


Ιούλιος 31, 2021. Ελλάδα.

Ροζάβα.

Ο Αμπντουλμπασίτ Χέμο μέλος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Συρίας, δήλωσε: «Εάν οι αμερικανικές δυνάμεις αποσυρθούν από τη Συρία, η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη για τη Συρία και ιδιαίτερα για τους Κούρδους».

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του KDP -S, Αμπντουλμπασίτ Χέμο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του K24, προέβη σε αξιολογήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

 Αναφερόμενος στη σημασία της παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, ο Αμπντουλμπασίτ Χέμο είπε: «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων στη Συρία και η Ουάσινγκτον είναι καλός εγγυητής, ειδικά για τους Κούρδους», είπε.

 Επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να αφήσουν 900 στρατιώτες στη Ροζάβα και τη Συρία, ο Χέμο δήλωσε ότι υπάρχουν αβεβαιότητες σε ορισμένα σημεία και είπε: «Επειδή η παρουσία των ΗΠΑ εδώ είναι πολύ σημαντική για εμάς. Εάν οι αμερικανικές δυνάμεις αποσυρθούν από τη Συρία, η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη για αυτήν τη χώρα και ιδιαίτερα για τους Κούρδους».

«Η Βόρεια Συρία θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη», είπε.

 Επισημαίνοντας ότι η παρουσία των αμερικανικών και διεθνών δυνάμεων στην περιοχή λειτουργεί ως εγγυητής για τους Κούρδους, πρόσθεσε:

 «Παρ’ όλα αυτά, οι ΗΠΑ δεν ενήργησαν προς το συμφέρον των Κούρδων σε πολλά μέρη. Δεν έκαναν πρακτικά βήματα όσον αφορά μια δια-κουρδική συμφωνία και κυρίως την ένταξη των Ρομά Πεσμεργκά στην περιοχή. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ασκήσει αρκετή πίεση στην άλλη πλευρά μέχρι στιγμής».

Κ24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr