«Επιχείρησε να κάψει στρατώνες στην Άγκυρα»

 

βίντεο


Ιούλιος 28, 2021. Ελλάδα.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε στη δασική περιοχή της διοίκησης πυροβολικού και σχολής πυραύλων στην περιοχή  Πολατλί της Άγκυρας. 


Ένα άτομο συνελήφθη στο χώρο που προκλήθηκε η φωτιά, το οποίο εντοπίστηκε χάρη στην προσοχή του στρατιώτη στον πύργο φρουράς, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 20.00 στη δασική περιοχή της Σχολής Διοίκησης Πυροβολικού και Πυραύλων στην περιοχή.

Ο Kemal Y. (28) που ζούσε στην περιοχή πλησίασε τους συρμάτινους φράχτες στα νότια σύνορα της διοίκησης. Ο Κεμάλ Υ., είχε βάλει φωτιά  στο χορτάρι στους στρατώνες, από όπου προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Ένας στρατιώτης στον πύργο φύλαξης παρατήρησε τη φωτιά. Στη φωτιά, έσπευσε το πυροσβεστικό όχημα του στρατώνα και οι πυροσβέστες του Δήμου Πολατλί,  κατάφεραν να την σβήσουν πριν μεγαλώσει. Από την πυρκαγιά κάηκαν μερικά δέντρα και μερικές κάμερες ασφαλείας.

Ο Κεμάλ Γ. ο οποίος πραγματοποίησε το σαμποτάζ, συνελήφθη από τους πολίτες και παραδόθηκε στην αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κεμάλ Υ., ο οποίος συνελήφθη, είχε αναφορά ψυχικής αναπηρίας στο παρελθόν και η έκθεση αργότερα ακυρώθηκε.

Υποστηρίζοντας ότι είναι διανοητικά ανάπηρος στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο Κεμάλ Υ. πρόσβαλε επίσης τη σύζυγο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν, άνοιξε ψεύτικους λογαριασμούς  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο όνομα κρατικών αξιωματούχων, έκανε βίντεο για το τρομοκρατικό ΡΚΚ, πρόσβαλε την τουρκική σημαία.

Ο Κεμάλ Υ. Θα παραπεμφθεί στο δικαστικό μέγαρο μετά τις διαδικασίες του στο Αστυνομικό Τμήμα του Πολατλί. 


DHA


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr