Βίντεο - μήνυμα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητος εταίρος του Κοσσυφοπεδίου


Ιούλιος 30, 2021. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, ανακοίνωσε ότι σε τελετή που θα διοργανωθεί αυτήν την Κυριακή, θα απονείμει το Προεδρικό Μετάλλιο για το Κράτος Δικαίου στον αείμνηστο Μπο Μπάιντεν, γιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη συμβολή του σε αυτόν τον τομέα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας του στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, μέσω ενός τηλεοπτικού μηνύματος ευχαρίστησε το κράτος του Κοσσυφοπεδίου που αυτή την Κυριακή μέσω μιας τελετής θα απονείμει το Προεδρικό Μετάλλιο για το Κράτος Δικαίου για τον γιο του, Μπο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι είναι ευγνώμων σε όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, τον λαό τον οποίο ο Μπο ερωτεύτηκε.

«Πίστευε τόσο βαθιά στην ανεξαρτησία και τη δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Ως δικηγόρος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προσφέρθηκε εθελοντικά να πάει στο Κοσσυφοπέδιο και να συνεισφέρει στην ανεξαρτησία και τη δημοκρατία σας, αλλά πάνω απ’ όλα στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ένα βίντεο μήνυμα που εστάλη στην πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι, όπως αναφέρει η αλβανική Telegrafi. ..

Περαιτέρω, ο Αμερικανός Πρόεδρος λέει ότι αποδεχόμενος αυτό το βραβείο, εξ ονόματος του Μπο Μπάιντεν, θέλει να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει σημειώσει το Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία 20 χρόνια.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που δεν χρειάζεται να σας πω, περισσότερη δουλειά για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την προστασία των δικαιωμάτων των εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, τη δημιουργία θετικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr