Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Τίρανα απαιτεί να μην μπει ο Σαλί Μπερίσα στο Κοινοβούλιο



Ιούλιος 30, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα, Αλβανία.

 Ο γνωστός δικηγόρος Σπάρτακ Νγκιέλα αντέδρασε σχετικά με το τελεσίγραφο που έδωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ  στον Λουλζίμ Μπασά -πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος-  να μην επιτρέψει στον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να μπει στο Κοινοβούλιο.

Αναφέρει σχετικά ο Νγκιέλα:

Η αμερικανική πολιτική εξισώνει σήμερα τον Σάλι Μπερίσα με τον Ενβέρ Χότζα.

Ο Χότζα είπε στους Αλβανούς: «Τρώμε γρασίδι και δεν αποδεχόμαστε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό». Και η πρέσβειρα Γιούρι Κιμ το χρησιμοποίησε σήμερα ως υπενθύμιση της κομμουνιστικής ιστορίας στην Αλβανία, όταν παρέφρασε τον Μπασά τρώγοντας γρασίδι για να σώσει τον Σαλί Μπερίσα από τη δύναμη του νόμου.  

Λοιπόν, ο Χοτζαϊσμός έσωσε τον κομμουνισμό δίνοντας στον κόσμο χορτάρι για φαγητό;

Στην πραγματικότητα, πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν ο Χοτζαϊσμός χρεοκόπησε το 1990, δεν μπορούσε να επιβιώσει τρώγοντας γρασίδι, αλλά παραδόθηκε στην Ουάσινγκτον.

Αυτό θύμισε σήμερα η πρέσβειρα Γιούρι Κιμ στον Μπασά για τον Σαλί Μπερίσα, όταν της είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα «δεν πρέπει να τρώει χόρτο για την τύχη ενός βουλευτή» - δηλαδή, για τη μοίρα του Σάλι Μπερίσα.

Ένα πολύ βαθύ ιστορικό χιούμορ, αυτό ...

Ακόμη, όταν ανέφερε το Δημοκρατικό Κόμμα, εννοούσε, με ένα υποκείμενο, ότι το Εργατικό Κόμμα πήγε επίσης να φάει γρασίδι, σύμφωνα με την εντολή του Ενβέρ Χότζα, αλλά χρεοκόπησε.

Κανονικά, κύριε Μπασά, πηγαίνετε να φάτε γρασίδι και μην παραδώσετε τον Σαλί στον νόμο, αλλά θα έχετε και το τέλος του Ενβέρ Χότζα - αυτό ήταν το υποκείμενο του μηνύματος της Γιούρι Κιμ.

Όμως, αυτοί οι διεφθαρμένοι, θα μπορούν να σώσουν το κλεμμένο πράγμα τρώγοντας χόρτο;


sot.com.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr