Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Σαουδικής Αραβίας- Ρωσίας


Πούτιν και Μπιν Σαλμάν

Αύγουστος 23, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

Σήμερα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία, κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν στο στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ «Στρατός 2021» στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από το δίκτυο «Russia Today», η τελετή υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος εξήρε την επίσκεψη του Σαουδάραβα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στο φόρουμ "Στρατός 2021", σημειώνοντας ότι μπορούσε να δει τα τελευταία μοντέλα ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους στη Συρία.

Ο Σόιγκου τόνισε την αποφασιστικότητα της Ρωσίας «να αναπτύξει σταθερά τη διμερή συνεργασία στον στρατιωτικό και στρατιωτικό-τεχνικό τομέα σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

 «Θεωρούμε την προσωπική σας παρουσία στο φόρουμ ως επιβεβαίωση της προσέγγισης της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τη συνέχιση της ενίσχυσης της συνεργασίας με τη Ρωσία», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Στην πόλη  Κουμπίνκα, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχα, πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα οι  δραστηριότητες του διεθνούς στρατιωτικού -τεχνικού φόρουμ «Στρατός - 2021», με μεγάλη διεθνή συμμετοχή.

Το φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου, στο Εθνικό Στρατιωτικό Συγκρότημα Πάτριοτ, στο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Πεδίο  Αλαμπίνο και στο Αεροδρόμιο Κουμπίνκα.

Το φόρουμ ξεκίνησε χθες, αλλά τα επίσημα εγκαίνια έγιναν σήμερα. Το φόρουμ χωρίζεται σε εκθέσεις, στρατιωτικούς διαγωνισμούς και επιστημονικά και εμπορικά προγράμματα. Διοργανώνονται διάφορα πρωτόκολλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του φόρουμ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε σήμερα στην τελετή έναρξης του Στρατιωτικού Φόρουμ., καταλήγει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Dostor.org

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr