Μόσχα και Βελιγράδι ενισχύουν την αμυντική συνεργασία


Αύγουστος 24, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.

 

Η ανάπτυξη της ρωσοσερβικής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας συζητήθηκε στη Μόσχα από τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάντερ Βουλίν και τον διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, στρατηγό Ντμίτρι Σουγκάεφ, σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο το σερβικό υπουργείο Άμυνας.

 Κατά τη συνάντηση, ο Βουλίν και ο Σουγκάεφ σημείωσαν ότι η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας συμβάλλει στην ανάπτυξη παραδοσιακών φιλικών και αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα, τόνισαν επίσης τον αμοιβαίο σεβασμό που εκφράζουν μεταξύ τους οι πρόεδροι της Σερβίας και της Ρωσίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς και Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Όπως τόνισε ο στρατηγός του  ρωσικού στρατού Σουγκάεφ, η Ρωσική Ομοσπονδία σέβεται την ανένταχτη και ανεξάρτητη πολιτική που ακολουθεί ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 Ευχαρίστησε τον υπουργό Βουλίν για τη συνεργασία και τα έργα που ξεκίνησαν κατά τη θητεία του ως υπουργός Άμυνας, η εφαρμογή των οποίων συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Ο επικεφαλής του σερβικού τμήματος άμυνας παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των VII Διεθνών Αγώνων Στρατού (ARMI-2021), που άνοιξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Ο Βουλίν επισκέφτηκε επίσης τους στρατιώτες του Σερβικού στρατού που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Tank Biathlon» που διεξήχθη στο πλαίσιο των Αγώνων.

Ευχήθηκε την επιτυχία των Σερβικών στρατιωτικών, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να εκπροσωπήσουν επαρκώς τη χώρα τους.

 Στους VII Διεθνείς Αγώνες Στρατού συμμετέχουν περίπου 270 ομάδες από περισσότερες από 40 χώρες.

 Οι σερβικές ομάδες θα αγωνιστούν σε κλάδους όπως το τριαντάθλημα, το σκοπευτικό, η στρατιωτική συγκέντρωση και η επιβολή του νόμου.

 Για πρώτη φορά φέτος, ο διαγωνισμός ARMI-2021 «Φύλακας της Τάξης», στον οποίο συμμετέχουν στρατιωτικές αστυνομικές μονάδες, θα διεξαχθεί στη Σερβία στους χώρους εκπαίδευσης  Μέροβατς και Ζίτσα με πρωτοβουλία του υπουργού Αλεξάνταρ Βουλίν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr