Η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο


Αύγουστος 24, 2021. Ελλάδα.

Η Αλγερία ανακοίνωσε, την Τρίτη, τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το γείτονά της Μαρόκο. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα «μιας σειράς εχθρικών συμπεριφορών και τάσεων», όπως σημειώνει η τυνησιακή Babnet.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Ραμτάνε Λαμάμρα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα του αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο, ξεκινώντας από σήμερα (Τρίτη) λόγω «μιας σειράς εχθρικών συμπεριφορών και τάσεων» εναντίον της από αξιωματούχους στο Ραμπάτ.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση ήρθε υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αμπντελματζίντ Τεμπουνέ.

Και συνέχισε, «όταν οι σχέσεις διακόπτονται, ακολουθείται από μια ανασκόπηση όλων των σχέσεων και εξετάζεται τι ακυρώνεται και τι διατηρείται».
Ο Λαμάμρα πρόσθεσε ότι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων δεν θα βλάψει τους πολίτες των δύο χωρών, καθώς τα προξενεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες εδώ και δεκαετίες, με φόντο τα χερσαία σύνορα που έχουν κλείσει από το 1994, και η αμφισβητούμενη περιοχή της Σαχάρας μεταξύ του Ραμπάτ και του Μετώπου «Πολισάριο», με την υποστήριξη της Αλγερίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr