Ο διευθυντής της CIA συνάντησε κρυφά τον αρχηγό των Ταλιμπάν


Αύγουστος 24, 2021. Ελλάδα.

Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς , συνάντησε κρυφά χθες στην Καμπούλ τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ. 

Αυτό αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Washington Post», σύμφωνα με την οποία πρόκειται για την επαφή στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ηγεσίας του αφγανικού ισλαμιστικού κινήματος μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους τελευταίους.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη και δυσκολότερη αεροπορική μεταφορά στην ιστορία». 

Σύμφωνα με την «Washington Post», ο Μπερνς και ο Μπαραντάρ θα είχαν συζητήσει με ακρίβεια την εκκένωση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών που έχουν συνεργαστεί με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια, καθώς και την προθεσμία για την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού, την 31η Αυγούστου. 

Μόλις σήμερα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μοχάμαντ Σουχάιλ Σαχίν, δήλωσε σε συνέντευξή του στην κινεζική τηλεόραση "CGTN" ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα θεωρηθεί «σαφής παραβίαση» των συμφωνιών.

Nova News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr