Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση Ερντογάν- Νταμπάιμπα- επιστρέφουν οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Λιβύη


Αύγουστος 7, 2021. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα, συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια σειρά μέτρων για την επιστροφή των τουρκικών εταιρειών σύντομα, καθώς και διοικητικές και τεχνικές διευκολύνσεις για την αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου με την υπογραφή ενός αριθμού συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσκεψη Ερντογάν τον Οκτώβριο στην Τρίπολη

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διευρυμένης συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο παλάτι Βαχιντεντίν στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν άλλη μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Λιβύης-Τουρκίας στην Τρίπολη τον ερχόμενο Οκτώβριο, παρουσία του Προέδρου Ερντογάν.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι δύο πρόεδροι, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης και τον Τούρκο ομόλογό του, συζητήθηκε η επιστροφή των τουρκικών εταιρειών στη Λιβύη και η ανάγκη αντιμετώπισης των υπαρχόντων προβλημάτων από αυτή την άποψη, ιδίως όσον αφορά την έκδοση εγγυητικών επιστολών και συσσωρευμένων οφειλών και την ανάπτυξη μιας σειράς εκτελεστικών διαδικασιών που θα βοηθήσουν στην επιστροφή τους σύντομα.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό κέντρο μέσων ενημέρωσης, η κυβερνητική αντιπροσωπεία της Εθνικής Ενότητας περιελάμβανε επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Υπουργικού Συμβουλίου, τον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό Γενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη.

Από την τουρκική πλευρά, οι Υπουργοί Εμπορίου και Οικονομικών, μάλιστα παρευρέθηκε ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν.

Libya Al-Ahrar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr