Σεμινάρια σε Τούρκους εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας


Αύγουστος 19, 2021. Ελλάδα.

Τουρκικό εργαστήριο και σεμινάριο κατάρτισης για Τούρκους εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως γράφει η τουρκική Haberler.

Ο κύκλος των σεμιναρίων διοργανώθηκε Yunus Emre Enstitüsü των Σκοπίων με την υποστήριξη της τουρκικής Πρεσβείας στα Σκόπια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης της Βόρειας Μακεδονίας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα των Σκοπίων καθώς και στη Στρούγκα και τη Στρώμνιτσα στις 16-18 Αυγούστου.

Στην τελετή λήξης του προγράμματος στα Σκόπια παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Επιστήμης της Βόρειας Μακεδονίας Αραφάτ Σαμπάνι, ο Διευθυντής Τουρκικής Διδασκαλίας και Τουρκολογίας του Ινστιτούτου Yunus Emre, Καθ. Γιαβούζ Καρτάλιογλου,  ο Συντονιστής TİKA Σκοπίων Χαλίμ Ομέρ Σογκούτ, ο Συντονιστής του Τουρκικού Ιδρύματος «Maarif North Macedonia», Μουσταφά Ντιλίογλου, Ακαδημαϊκοί και καθηγητές του τουρκικού Τμήματος Φιλολογικής Σχολής Σκοπίων.

Στην ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Επιστήμης της Βόρειας Μακεδονίας Σαμπάνι είπε ότι αυτή η συνάντηση οργανώθηκε για να παρουσιάσει μια επιστημονική προοπτική στα προβλήματα της τουρκικής εκπαίδευσης στη χώρα και να προσφέρει εκπαιδευτικές, διοικητικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις.

Ο Σαμπάνι δήλωσε ότι τα προβλήματα στην τουρκική εκπαίδευση και προτάσεις λύσεων θα συζητηθούν σε 65 δημοτικά σχολεία και 13 λύκεια στη Βόρεια Μακεδονία,

Ο Καρτάλιογλου ενημέρωσε ότι περίπου 100 εκπαιδευτές παρακολούθησαν τα σεμινάρια και είπε: «Από τη Δευτέρα, δίνουμε διάφορα μαθήματα σε Τούρκους δασκάλους που διδάσκουν τουρκικά σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία με πέντε Τούρκους εμπειρογνώμονες που ήρθαμε από την Τουρκία για να αυξήσουμε την επαγγελματική τους ανάπτυξη και να βελτιστοποιήσουμε την επαγγελματική τους ικανότητες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr