Ζόραν Ζάεφ: Δεν πρέπει να είμαστε πλούσιοι για να βοηθήσουμε τους Αφγανούς


Αύγουστος 19, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Η χώρα μας γνωρίζει τι σημαίνει αλληλεγγύη και πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στην αλληλεγγύη με την ίδια αλληλεγγύη και κατανόηση στην τραγωδία των ανθρώπων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Sitel.

- Προσφέραμε βοήθεια γιατί ήμασταν πάντα αλληλέγγυοι και γνωρίζουμε τι σημαίνει αλληλεγγύη. Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται ότι το Αφγανιστάν συμμετείχε στην αναδόμηση των Σκοπίων μετά τον καταστροφικό σεισμό και συμμετείχε στην κατασκευή της Παγκόσμιας Αίθουσας. Πιο πρόσφατα, Αφγανοί πολίτες συνεργάστηκαν με τα στρατεύματά μας στις προσπάθειές τους να εδραιώσουν τη δημοκρατία σε αυτήν τη χώρα. Εργάστηκαν σε ανθρωπιστικά έργα στο Αφγανιστάν και είναι καθήκον μας τώρα να τους βοηθήσουμε όταν κινδυνεύει η ζωή τους, είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι τα σχόλια ότι η χώρα μας έχει δείξει μεγαλύτερη προθυμία από μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες να δεχτούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είναι πολιτικοποιημένα.

Fokus.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr