Οι πρόεδροι Ράντεφ και Ερντογάν συζήτησαν για τη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Τουρκία

 


Αύγουστος 3, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

  

Η περίπλοκη κατάσταση που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές στην Τουρκία και τη Βουλγαρία, καθώς και η μείωση της μεταναστευτικής πίεσης, συζητήθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα από τον αρχηγό του κράτους Ρούμεν Ράντεφ και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των πυρκαγιών καθώς και την αλληλεγγύη του στις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστροφής.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην Τουρκία και ελπίζουμε στον γρήγορο έλεγχο της», δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ, προσθέτοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει επίσης μια δύσκολη κατάσταση και έχει προσλάβει όλες τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η Βουλγαρία εκφράζει την ετοιμότητά της για τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να συζητήσουν, εάν είναι απαραίτητο, βοήθεια από τη βουλγαρική πλευρά στην αντιμετώπιση των ζημιών από την καταστροφή.

Η Βουλγαρία εκτιμά τις προσπάθειες της Τουρκίας να ελέγξει την αυξημένη μεταναστευτική πίεση στα σύνορά της με το Ιράν , δήλωσε ο Βούλγαρος αρχηγός κράτους, είπε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας αναμένει από την Τουρκία να συνεχίσει, όπως και πριν, την εφαρμογή των συμφωνιών με την ΕΕ που συμφωνήθηκαν το 2016 στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης.

Οι πρόεδροι Ράντεφ και Ερντογάν δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν τον διμερή πολιτικό διάλογο και να εμβαθύνουν την οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr