Σκόπια: Διαδήλωση για τη δημιουργία «κέντρου μεταναστών»


Αύγουστος 9, 2021. Ελλάδα.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, να δημιουργήσει κέντρο μεταναστών στο δήμο Κάρπος και συγκεκριμένα στο Μπαρντόβτσι προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων  της κωμόπολης.

Οι κάτοικοι του Μπαρντόβτσι έκλεισαν την είσοδο του χωριού διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία του Κέντρου Αλλοδαπών στα 100 μέτρα από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Fokus.mk  οι κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι κανένας εκπρόσωπος του δήμου Κάρπος ή οποιοσδήποτε άλλος κρατικός φορέας δεν τους ενημέρωσε για το σχεδιασμό να χτίσουν ένα κέντρο για αλλοδαπούς, το οποίο, σύμφωνα με αυτούς, θα έθετε σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλειά τους.

Η συντονιστική επιτροπή ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τις αρχές προκειμένου να ρωτήσουν τον πληθυσμό μέσω δημοψηφίσματος εάν είναι υπέρ ή κατά της κατασκευής ενός τέτοιου κέντρου.

Το Μπαρντόβτσι έχει περίπου 1500 κατοίκους και κοντά στον οικισμό βρίσκεται ο αρχαιολογικό χώρος της αρχαίας πόλης Σκούποι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr