Αλβανία: Ο εμπρηστές να μεταχειρίζονται όπως οι τρομοκράτες


Αύγουστος 9, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αλβανία, Αστρίτ Πατόζι, σε άρθρο του στη «Σκιπέρια»- Shqiperja, προτείνει τη λήψη αυστηρών ποινικών μέτρων  στους εμπρηστές.

«Δεν θα ασχοληθώ με την έλλειψη κεφαλαίων και την ανεπαρκή προετοιμασία των ειδικών δομών του αλβανικού κράτους για τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, γιατί αυτό ένα μεγάλο θέμα. Αλλά αυτό όμως που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η μεταχείριση των εμπρηστών σαν να ήταν παιδιά που  παίζουν με μια μπάλα μπροστά από ένα σπίτι και το πολύ να σπάσουν ένα παράθυρό του» όπως σημειώνει.


Αυστηρές ποινές


Οι ποινές τους- συνεχίζει-  δεν μπορούν να είναι παρόμοιες με τις παραβάσεις του οδικού κώδικα από τους οδηγούς αυτοκινήτων, επειδή, για παράδειγμα, δεν φορούν ζώνη ασφαλείας.

 Και το πιο παράλογο, δεν μπορούν να σταλούν σε «κατ’ οίκον περιορισμό» από τα ανεύθυνα δικαστήριά μας, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες των πολιτών και στις εθνικές υποδομές.

Ο εμπρησμός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μορφή τρομοκρατίας, γιατί πράγματι είναι. Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τις διατάξεις του Ποινικού μας Κώδικα για αυτό το είδος εγκλήματος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ούτως ή άλλως.

Ο ίδιος προτείνει ότι η μεταχείριση των εμπρηστών πρέπει να είναι ανάλογες των δολοφόνων ή των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών όταν προσάγονται στη δικαιοσύνη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr