Το γιγαντιαίο υποβρύχιο S-44 εντάσσεται στο Αιγυπτιακό Ναυτικό


Αύγουστος 2, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο, Αίγυπτος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, την άφιξη υποβρυχίου "S-44", που κατασκευάστηκε στη Γερμανία,  στη βάση της Αλεξάνδρειας, για να ενταχθεί στις ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου.

Η άφιξη του υποβρυχίου έγινε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί μεταξύ της αιγυπτιακής και της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η Αίγυπτος θα παραλάβει  τέσσερα υποβρύχια του ίδιου τύπου κατά την περίοδο από το 2017 έως το 2021.

Στην ομιλία του κατά τον εορτασμό της άφιξης του υποβρυχίου, ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, υποναύαρχος Αχμέντ Χαλέντ, τόνισε ότι το ναυτικό "συνεχίζει την προσπάθειά του να αποκτήσει τα πιο πρόσφατα ναυτικά συστήματα οπλισμού για να παραμένει πάντα αφοσιωμένο στην προστασία των αιγυπτιακών ακτών και των ενδιαφερόντων του".

 

Μεγαλειώδης η υποδοχή του  υποβρυχίου



Στις ακτές της Αλεξάνδρειας, με αφορμή της άφιξης του νέου υποβρυχίου, πραγματοποιήθηκε ναυτική παρέλαση  στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερες από πενήντα διαφορετικές ναυτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, μεταφορέων, φρεγατών και σκαφών πολλαπλών ωφέλιμων φορτίων και εργασιών, για τον εορτασμό της άφιξης του υποβρυχίου S-44.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό γιόρτασε τον ερχομό του τέταρτου υποβρυχίου "S 44" του γερμανικού μοντέλου "209/1400".


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr