Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Vecer: Ηρωίδα στην ελληνική τραγωδία: Αυτή η μελαχρινή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των πυρκαγιών


Αύγουστος 7, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Φωτογραφίες μιας γενναίας γυναίκας της οποίας το πρόσωπο δείχνει όλη τη φρίκη που περνούν οι πυροσβέστες έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, γράφει η Βέτσερ των Σκοπίων.


Η Κατερίνα Ιωαννίδου και οι συνάδελφοί της μάχονταν την πυρκαγιά των Αφιδνών. Η φωτογραφία της έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τι περνούν αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες στην Ελλάδα.

Με ένα λάστιχο στα χέρια και ένα πρόσωπο μαυρισμένο από τον καπνό, εργάζεται σκληρά εδώ και μέρες για να σώσει ό, τι μπορεί να σωθεί.

Εκτός από την κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς, συμμετείχε επίσης στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ανάβυσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως σημειώνει και το σερβικό Telegram.rs.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου ζει στον Πειραιά, όπου εργάστηκε για χρόνια στον τομέα της πολιτικής προστασίας ως εθελοντής πυροσβέστης.

«Δεν φοβάμαι τις φλόγες και κάνω ό, τι περνάει από το χέρι μου, γιατί ξέρω ότι οι συνάδελφοί μου δεν θα με αφήσουν, όπως δεν θα τους αφήσω», είπε η Κατερίνα σε πρόσφατη συνέντευξή της.


Κληρονόμησε την αγάπη της για τον εθελοντισμό από τους γονείς της, οι οποίοι την έμαθαν από μικρή ηλικία να βοηθάει τους άλλους.

Οι γονείς της ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για εκείνη, τους είδε να βοηθούν ανιδιοτελώς τους ανθρώπους που παλεύουν με πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς.

Έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στην αποκατάσταση των πλημμυρών στην Εύβοια και τη Μάνδρα.

 


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr