Λίβυος αναλυτής: Ο Ερντογάν καυχιέται για την επέκταση της Τουρκίας στη Λιβύη, αλλά…


«Αλ Μακρί: Ο Ερντογάν καυχιέται για την επέκταση της Τουρκίας στη Λιβύη - ο Λιβυκός λαός θα ξεσηκωθεί εναντίον του και θα υποστηρίξει τις δυνάμεις του στρατού της Λιβύης»

Σεπτέμβριος 13, 2021. Ελλάδα.

Ο πολιτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Μιλάντ αλ Μακρί ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καυχιόταν στις πρόσφατες δηλώσεις του, μιλώντας για  την επέκταση της Τουρκίας από τη Λιβύη  μέχρι τον Καύκασο.


Ο Αλ-Μακρί διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ότι ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στην επέκταση της Τουρκίας, με τη χρήση των όπλων και τη χρήση φθηνών τουρκικών προϊόντων σε αυτές τις χώρες.

Επισήμανε ότι η τουρκική αποικιοκρατική πολιτική θέλει να καταστρέψει τα αραβικά προϊόντα, ειδικά σε αραβικές χώρες που έχουν άφθονο εργατικό δυναμικό, ειδικά την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Επισήμανε ότι «ο Ερντογάν, ο στρατός του, τα όπλα και οι μισθοφόροι του γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούσε να βεβηλώσει το λιβυκό έδαφος, αν δεν ήταν οι εντόπιοι πράκτορες που του επέτρεψαν να το βεβηλώσει και είναι βρωμεροί όπως οι στρατιώτες του και γουρούνια,  καθώς και όλοι όσοι παρέχουν υποστήριξη για να παρατείνουν την παραμονή αυτών των δυνάμεων στην αγαπημένη μας γη».

Σημείωσε ότι «ο Λιβυκός λαός θα ξεσηκωθεί εναντίον αυτής της τουρκικής αποικιοκρατικής παρουσίας και οι δυνάμεις του λιβυκού στρατού θα τον υποστηρίξουν, για να αποτραπεί αυτή η παρουσία καθώς οι μαχητές του κάνουν κάθε προσπάθεια για να κυριαρχήσουν στα νότια και ανατολικά, προκειμένου να φτάσουν στα κοιτάσματα πετρελαίου και να επεκταθούν στην Κεντρική Αφρική, με την υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης της (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας στην περιοχή, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία, όπως και το εγκληματικό Εμιράτο του Κατάρ κατά των Αράβων».

 

Libya Akhbar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr