Αλβανικό Κανάλι: Τα μυστικά της θαλάσσιας συμφωνίας με την Ελλάδα


Σεπτέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

 

Στη σημερινή εκπομπή «Ζώνη Μηδέν», σε σκηνοθεσία Θύμη Σαμάρτζι στο Top News, συζητήθηκε η «Θαλάσσια Συμφωνία» μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Ένα θέμα που δεν έχει φύγει από το προσκήνιο των τηλεοπτικών συζητήσεων με τους Αλβανούς εμπειρογνώμονες, αφού  για αυτό αναμένεται να αποφανθεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο στούντιο, δημοσιεύθηκαν μερικοί μυστικοί χάρτες της CIA. 

Ο δικηγόρος Γιόρνταν Ντάτσι είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκλείσουμε αυτό που πάει να γίνει με αυτήν τη συμφωνία. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με τους παλιούς χάρτες, και αυτούς της CIA.

«Οι καλύτεροι μελετητές σήμερα είναι Έλληνες. Αν πάρουμε τη στροφή της ιστορίας, λέγεται ότι η συνοριογραμμή  περνάει από τη μέση του καναλιού της Κέρκυρας,  θα πρέπει να ορίσουμε την περιοχή της οικονομικής εκμετάλλευσης, σε εκείνο το τμήμα του τριγώνου Αλβανίας, Ελλάδας, Ιταλίας.

 Το πρόβλημα προήλθε από έναν βράχο, που έλαβε την κατάσταση της ηπείρου. 

Η βασική γραμμή από την οποία ξεκινούν τα θαλάσσια σύνορα δεν περιλαμβάνει τον ιστορικό κόλπο των  Αγίων Σαράντα. 

Κάποιοι χάρτες υπάρχουν για εκεί,  είναι οι άτλαντες του Βασιλείου της Νορβηγίας, σχετικές πράξεις των εμπειρογνωμόνων έγιναν για τους ναυάρχους της Νορβηγίας. Όλα έγιναν για να μάθουμε αν το περιστατικό (τότε στη θάλασσα) συνέβη στην επικράτειά μας ή στην ελληνική επικράτεια. Γιατί, η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει κάποια χρήματα.

Έχουμε νομική βάση, τα κόμματά μας πρέπει να έχουν μπροστά τους το αρχείο της Χάγης και να το μελετούν σελίδα προς σελίδα.

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκλείσουμε αυτό που έχει γίνει με αυτήν τη συμφωνία. 

Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, με τους παλιούς χάρτες, και αυτούς της CIA », δήλωσε ο Ντάτσι.

 


«Η Τζάσκα θα συμβουλευτεί ξένους εμπειρογνώμονες,  έτσι με διεθνή βοήθεια θα μελετήσουν το φάκελο που θα πάει στη Χάγη», πρόσθεσε ο συντονιστής Σαμάρτζι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr