Άγκυρα: Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος πολιτικών διαβουλεύσεων Τουρκίας -Αιγύπτου


Σεπτέμβριος 7, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα, Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από διπλωματικές πηγές, ο δεύτερος γύρος των πολιτικών διαβουλεύσεων Τουρκίας-Αιγύπτου ξεκίνησε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη  Σεντάτ Ονάλ και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου  Χαμντί Λόζα.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, συζητήθηκαν τα διμερή ζητήματα και προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά θέματα στις αυριανές συναντήσεις.

 «Τα μέρη στοχεύουν στην προώθηση και την εξομάλυνση των σχέσεων με βάση το αμοιβαίο όφελος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Τουρκίας και της Αιγύπτου, που διήρκησαν δύο ημέρες και ολοκληρώθηκαν στο Κάιρο στις 6 Μαΐου, διεξήχθησαν σε ειλικρινή ατμόσφαιρα και περιεκτικό περιεχόμενο και ότι οι δύο χώρες θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα αυτού του γύρου διαβουλεύσεων και θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.

Σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση, το Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε:

 «Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ειλικρινή ατμόσφαιρα και περιεκτικό περιεχόμενο. Εκτός από τα διμερή θέματα, συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, ειδικά η κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ, και τονίστηκε η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα μέρη θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα αυτού του γύρου διαβουλεύσεων και θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα.».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr