Η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την Κύπρο για σκίσιμο μιας σελίδας για τον Ατατούρκ σε σχολικό βιβλίο


Σεπτέμβριος 9, 2021. Ελλάδα.


Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα την εντολή που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας της ελληνοκυπριακής διοίκησης να σκιστεί μια σελίδα από ένα σχολικό βιβλίο που αναφέρεται στον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του, την Τετάρτη, ότι το σκίσιμο της σελίδας που μιλά για τον Ατατούρκ αποκαλύπτει «Το επίπεδο του ριζοσπαστισμού που έχει φτάσει αυτή η στρεβλή νοοτροπία» να διαχειριστεί το ελληνικό τμήμα του νησιού εναντίον της Τουρκίας και της ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την απαράδεκτη και ξεπερασμένη εχθρική στάση της ελληνοκυπριακής διοίκησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισήμανε ότι αυτή η πρόσφατη πράξη της ελληνοκυπριακής διοίκησης, η οποία αποφάσισε να αφήσει το Κυπριακό για χρόνια ανεπίλυτο, έδειξε ότι της λείπει η υπομονή όχι μόνο για να μοιραστεί τη δύναμη και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους στο νησί, αλλά ακόμη και για να ζήσουν μαζί.

Αναφέρεται ότι τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι το Υπουργείο Παιδείας στην ελληνοκυπριακή διοίκηση έστειλε μια εγκύκλιο που διέταξε τους δασκάλους να σκίσουν τη σελίδα 36 που περιέχει το τμήμα για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, προτού διανεμηθεί το βιβλίο εργασίας «Oxford Discover Futures 3 Workbook» στους μαθητές, σημειώνει η Turk Press.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr