Βουλγαρία: Ο Στρατός αναλαμβάνει την επισκευή του φράχτη των συνόρων με την Τουρκία


Οκτώβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Κυβερνητικό  διάταγμα ενέκρινε πρόσθετες δαπάνες ύψους 5 εκατομμυρίων λέβα, βάσει του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2021 για οικονομική υποστήριξη επειγόντων δραστηριοτήτων επισκευής και αποκατάστασης του φράχτη στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. 

Το έργο θα πραγματοποιηθεί  από το υπουργείο Άμυνας, όπως δήλωσε στο υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ.

Συμφωνήσαμε με το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το πραγματικό μέρος της επισκευής και αποκατάστασης με αυτά τα κεφάλαια, οπότε δεν θα συνάψουμε συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες, είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. 


Όπως τόνισε ο ίδιος, το έργο το οποίο κατασκευάζει ο στρατός είναι ανώτερο από αυτό των ιδιωτικών εταιρειών.

«Η ποιότητα των εργασιών που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Άμυνας για την κατασκευή αυτού του φράχτη είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν των άλλων εργολάβων», είπε χαρακτηριστικά ο Ράσκοφ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα εργαστούν 600 στρατιώτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό για ενίσχυση της ασφάλειας και της επιτήρησης των συνόρων του κράτους.



Ένα πρόσθετο διάταγμα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που επικαιροποιήθηκε από την 46η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε πρόσθετες δαπάνες για το Υπουργείο Άμυνας ύψους 25,2 εκατομμυρίων λέβα και προορίζονται για τρεις ακόμη κύριες δραστηριότητες: ένα ελικόπτερο Cougar για την ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων, αντικατάσταση στοιχείων του τηλεχειριζόμενου συστήματος πτήσης Aerosonde,  η δημιουργία ενός ακόμη επίγειου σταθμού και η αύξηση της εμβέλειας του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τα 140 στα 420 χιλιόμετρα.

 Otbrana.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr