Σε συγκέντρωση Ερντογάν: Απετράπη σχέδιο επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό


Δεκέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

 

Σήμερα, Σάββατο, το τουρκικό επίσημο κανάλι μετέδωσε ότι σχεδιαζόταν η πυροδότηση βόμβας σε συγκέντρωση ομιλίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πηγή ασφαλείας είπε ότι οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας κατάφεραν να ματαιώσουν μια τρομοκρατική συνωμοσία με στόχο μια μαζική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος πρόεδρος, το Σάββατο, στην επαρχία Σιίρτ, υποδεικνύοντας ότι ο στόχος μπορεί να ήταν η ανατίναξη της συγκέντρωσης ή το πρόσωπο του Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες «εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από το αυτοκίνητο Τούρκου αστυνομικού στην περιοχή Νουσαϊμπίν στην νοτιοανατολική τουρκική περιφέρεια Μαρντίν.

 
«Ο αξιωματικός υποτίθεται ότι θα συμμετείχε στην ασφάλεια κατά την περιοδεία  του Ερντογάν στην πολιτεία Σιίρτ, το Σάββατο».

Η πηγή επεσήμανε ότι «οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι τρομοκράτες τοποθέτησαν τη συσκευή κάτω από το αυτοκίνητο του αξιωματικού με στόχο να το πυροδοτήσουν κατά την πρόσβασή του στη μαζική συγκέντρωση».

Τόνισε ότι «ειδικές ομάδες ασφαλείας ήρθαν στο σημείο και εξουδετέρωσαν τη συσκευή πριν φτάσει στο χώρο της συγκέντρωσης».

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ερντογάν συμμετείχε σε μαζική συγκέντρωση στη Σιίρτ, καθώς και εγκαινίασε πολλά αναπτυξιακά έργα εκεί, στα οποία συμμετείχαν χιλιάδες οπαδοί του.



Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr