Τεράστια έκρηξη στο Ιράν έπειτα από εκτοξεύσεις του αντιπυραυλικού συστήματος

 Η πυρηνική εγκατάσταση κοντά στην πόλη Νατάνζ από δορυφορική λήψη


Δεκέμβριος 4, 2021. Ελλάδα.

 

Έκρηξη μετά την εκτόξευση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας κεραυνοβόλησε την πόλη Νατάνζ του Ιράν. Αυτό αναφέρει το TASS επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου IRNA , η έκρηξη δεν έχει καμία σχέση με πυρηνική εγκατάσταση που βρίσκεται κοντά. Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν να μην υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Sky News Arabia η κρατική τηλεόραση Press TV ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης οφειλόταν σε «μια δοκιμή αμυντικού πυραύλου στον ουρανό της πόλης ως μέρος μιας εκπαίδευσης ταχείας αντίδρασης».

Αυτό έρχεται ενώ η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχτεί η Τεχεράνη να συνεχίζει να παρεμποδίζει τις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό φάκελο, ημέρες μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της Βιέννης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι στις 11 Απριλίου, ένα ατύχημα συνέβη σε πυρηνική εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ. 

Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είπε ότι το περιστατικό σχετίζεται με τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Αργότερα μαθεύτηκε ότι μια τεράστια έκρηξη σε πυρηνική εγκατάσταση κατέστρεψε το καλά προστατευμένο εσωτερικό ηλεκτρικό σύστημα που τροφοδοτούσε τις φυγόκεντρες εμπλουτισμού ουρανίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr